S potupným debaklem 1:10 odjížděl z Kuklen Rychnov nad Kněžnou. Domácí o svém vítězství rozhodli už do konce prvního poločasu, který vyhráli 4:0. Po změně stran nasázeli dalších šest branek. Hattrickem se blýskl Radek Korba. „Po třech letech jsme vrátili dospělý fotbal do Kuklen a premiéra to byla výsledkově vskutku vydařená. Některé další situace, které volaly po brance, zlikvidoval gólman Rychnova. I přes jednoznačné vítězství v naší hře stále vidíme řadu nedostatků, rozhodně se máme v tréninku čemu věnovat,“ zhodnotil asistent trenéra Olympie Martin Moník.

Červený Kostelec dostal doma šestku od Jičína

S bodem z prvního utkání z Police nad Metují mohli být fotbalisté Červeného Kostelce spokojeni, domácí premiéra jim však pořádně zhořkla, když před vlastními fanoušky prohráli 1:6 s mladým týmem Jičína.„První čtyři střely na bránu a bylo po zápase. Nám se nedařilo vůbec nic. Dostali jsme pořádnou facku a je potřeba zapomenout a připravit se na další zápas,“ uvedl zklamaný domácí trenér Robert Hanuš.

Vysoká v Libčanech brala bod

Libčany na domácím hřišti po brankách Klátila a Havrdy vedly rychle 2:0 a vypadalo to, že si do tabulky zapíšou další tři body. Jenže hostující Vysoká se po změně stran zvedla, dokázala utkání vyrovnat a favorizovaný domácí celek připravit alespoň o bod, když v penaltovém rozstřelu byli přesnější domácí.

„V druhém poločase Libčany neproměnily jasnou tutovku, když nás podržel gólman a zápas se otočil. Najednou nás bylo plné hřiště a soupeře jsme zatlačili na vlastní půlku, vytvářeli si šance a konečně prolomili střeleckou smůlu a dvěma brankami vyrovnali,“ řekl trenér Vysoké nad Labem Radek Hrubý.

Oslabené Hořice nedokázaly Bydžovu čelit

Pět branek a pohodové vítězství si připsali fotbalisté Nového Bydžova v Hořicích. Domácí Jiskru přehráli jasně 5:0. Nutno podotknout, že domácímu celku chybělo hned sedm hráčů základní sestavy, což bylo hodně znatelné oslabení. Po dvou brankách zaznamenali Holec a Blažek.

„Jsme rádi za první vítězství. Věděli jsme, že to bude o první brance. Ta naštěstí záhy padla a od té doby byla hra na naší straně. Nic si nenalháváme, víme moc dobře, že domácí byli notně oslabení,“ pověděl s pokorou trenér Nového Bydžova Petr Průcha.