Nejvíce se dařilo chlumecké rezervě, která v jednom ze šlágrů kola dominovala v Týništi. Hosté k vysoké výhře 5:0 našlápli úvodním gólem již ve 3. minutě.

Druhý ostře sledovaný mač už tak jednoznačný nebyl. Hradecká Slavia v bitvě o přední příčky tabulky remizovala s Rychnovem 1:1 a druhý bod získala po penaltovém rozstřelu.

„Po první půli to mělo být 4:0 a zbytek zápasu by se jen dohrál. Bohužel jsme ze všech vyložených šancí proměnili jen jednu a ve druhém poločase přišel trest, když hosté z jediné střely na branku skórovali. Měli jsme jednoznačně získat tři body, herní projev byl velmi dobrý,“ uvedl Václav Pišta, asistent trenéra Sešívaných.

Milan Ujec se rozjel

Do skvělé střelecké fazony se v závěru první půlky sezony dostal Milan Ujec z Vysoké. V posledních třech duelech nasázel soupeřům pět gólů. Naposledy se dvakrát trefil do sítě Jičína a rozhodl o hladkém vítězství 3:0.

Duel plný zvratů viděli diváci v Jaroměři, kam zavítala Dobruška. Domácí vedli, pak prohrávali 1:2, aby od 64. minuty třemi góly skóre překlopili na svoji stranu, čímž odmítli čtvrtou porážku v řadě. Sok naopak doplatil na neproměňování šancí, hlavně za stavu 2:1 mohl několikrát svoje vedení navýšit a rozhodnout.

NEJLEPŠÍ KANONÝŘI
13 – Pečenka (Hořice v P.)
12 – Počtýnský (Rychnov)
11 – Novotný (Týniště n. O.)
        M. Ujec (Vysoká n. L.)
        Hartman (Chlumec B)
10 – Zajíček (Rychnov n. K.)

„Viděli jsme bílou mlhu, výborného jaroměřského brankáře Červenku a náš černý druhý poločas,“ řekl hostující lodivod Milan Petřík, jenž převzal tým před necelým měsícem. „Děkuji hráčům, že poslední čtyři zápasy neodflákli a docela poslouchali,“ dodal s úsměvem.

Vedoucí Solnice proti Libčanům nepředvedla výsledkovou dominanci, ale na tři body to stačilo (3:2). Předposlední Vrchlabí v souboji dvou nejhorších mančaftů soutěže přehrálo Kostelec nad Orlicí jasně 4:1.

Dobrou formu v závěru podzimu nabrala Police, jež vyhrála pět z posledních šesti zápasů. V sobotu si doma poradila s hradeckou Třebší (3:1), která nastoupila s několika dorostenci v sestavě.

Do Hořic dorazil Červený Kostelec a po výsledku 2:2 se šlo do penalt, v nichž byl šťastnější hostující tým.