Podzimní část se pomalu blíží do svého finiše a fotbalisté Nepolis už hodně netrpělivě vyhlíželi první bodový zisk. Doposud sbírali v I. A třídě pouze porážky, které byly převážně vysoké, o čemž vypovídalo celkové skóre (8:56). Před víkendovým jedenáctým kolem byl Nepál jediným týmem ze všech krajských soutěží, který měl v kolonce bodů nulu.

To už ovšem neplatí, neboť nepoliské mužstvo v sobotu urvalo premiérové dva body, na jedenáctý pokus, když po domácí remíze s Lokomotivou Hradec Králové (1:1) vyhrálo penaltový rozstřel (3:2).

Sobotní program měl jedinou červenou

První víkendový den se napříč všemi krajskými soutěžemi odehrálo dohromady osmnáct zápasů. Zajímavostí bylo, že moc nechybělo k tomu, aby se všechno obešlo bez jediné červené karty. Ta přece jen padla, i to je však velmi dobrá vizitka. Vysloužil si ji Filip Janda z Lípy nad Orlicí (za dvě žluté) v domácím utkání I. B třídy skupiny B s Kosičkami, které skončilo vysokým vítězstvím hostujícího celku v poměru 1:5.

To neděle už podobně nevybočovala ze zaběhnutých pořádků, neboť byla o poznání červenější.

Chlumecká rezerva atakovala desítku

Kanonádu nabídlo nedělní utkání krajského přeboru v Chlumci nad Cidlinou, kde domácí rezerva dokonce atakovala magickou hranici deseti vstřelených branek. Na tu sice nedosáhla, přesto vypráskala Černilov 9:1.

Hostům nebylo nic platné, že šli v 8. minutě do vedení. Pak Chlumečtí spustili ostropalbu, která se v poločase zastavila na čísle 4 a po změně stran pokračovala dalšími pěti přesnými zásahy. Na všech devět gólů stačila domácím hráčům hodina hry, když se prosazovali v rozmezí 20. a 79. minuty.

Solnická krasojízda (zatím) nemá konce

O patro níže, v I. A třídě, zatím dominuje Solnice. Rozjetý tým vyhrál všech jedenáct zápasů a podobně jako Nový Bydžov v krajském přeboru je zatím stoprocentní (skóre 50:7). V neděli doma roznesl Nový Hradec 7:1, když se zaskvěl především Luboš Pavlíček, autor pěti branek v hostující síti.