V neděli v podvečer dostal červenou kartu v extrémně sledovaném duelu první ligy ostravský Martin Fillo. V souboji se ohnal po kapitánovi Slavie Janu Bořilovi. Ven šel už ve třetí minutě.

V sobotu se hrál podobně důležitý duel ve druhé lize. Druhá Líšeň uvítala první Hradec Králové. V 56. minutě, za stavu 1:1, se ve vápně hostů z východních Čech událo něco podobného.

Obránce Hradce František Čech se po souboji obořil na jednoho ze soupeřů, který zůstal ležet na trávníku. Poté přišel trest. „Otočil jsem se, křikl na něj, ať vstává. Silný ke mně přiběhl a praštil mě,“ popsal Čech.

Líšeň - Hradec Králové.
Vlkanova: Bylo to málo, přizpůsobili jsme se domácím

Ano, Jan Silný se ujal role mstitele a soka pořádně trefil. „Slušnej levej hák,“ napsal poté na Twitter Robert Neumann, novinář a bývalý ligový fotbalista, mimochodem mistr v dresu Liberce z roku 2002.

Rozhodčí Karel Hrubeš dal Silnému jen žlutou kartu.

„Od Silného to bylo zbytečné,“ uznal domácí trenér Milan Valachovič. „Ale myslím si, že tam bylo i trošičku ze strany hostí až někdy teatrálnosti za každé au au, za každý souboj. Já tak kluky nechci vést, vidíte, že nepadáme zbytečně, neprojevujeme se. My je spíš vedeme, aby souboje byly agresivní, aby dokázali souboj přijmout,“ vysvětlil.

Každopádně Silného nakonec vystřídal. „Chtěli jsme ho ochránit. I to byl důvod, proč šel dolů. Chtěli jsme se vyvarovat nějaké druhé zbytečné žluté karty,“ objasnil kouč.