Hradecký kraj je dlouhodobě ve srovnávacích průzkumech jedním z nejlepších míst pro život v Česku a kandidáti proto budou hledat odpověď na otázku, co může hejtman udělat pro to, aby si region tuto výhodu udržel.

GrafikaZdroj: DeníkČlenové současné hradecké krajské vlády Jiří Štěpán, Martin Červíček a Aleš Cabicar i jejich současní političtí oponenti Jiří Dědeček z hnutí ANO, Pavel Bulíček od Pirátů či Zdeněk Ondráček z KSČM se setkají na společné cyklojízdě, kterou ukončí na kosteleckém Novém zámku, kde je přivítá jeho majitel a tamní starost František Kinský. V jeho osobě se osobitým způsobem spojuje v historii zavátá tradiční správa panství se současnou rolí vedení samosprávy. K debatě se osobně či korespondenčně připojí také starostové nedávných obcí roku Královéhradeckého kraje.

Zdravotníci zřídili i dočasné lůžkové infekční oddělení ve Vsetínské nemocnici, kam byli směřováni pacienti z celého kraje, kteří potřebovali infekční lůžkovou péči mimo covid
V kraji jsou více než dvě stovky případů covid-19, výrazný nárůst na Trutnovsku

Ti budou moci hodnotit užitečnost nástrojů krajské samosprávy podle svých přímých zkušeností a konfrontovat je i s opozičním křídlem krajského zastupitelstva.

"V kraji je mnoho pracovních příležitostí, vysoká dostupnost lékařských služeb, velmi dobrá dopravní obslužnost a krásná a dobře obstarávaná příroda. Se současným vedením kraje mám velice dobré zkušenosti. Příkladem může být společná snaha vybudovat cyklostezku mezi obcí a městem Hradec Králové, která křižuje budovanou dálnici D11. Mám pocit, že ve vedení kraje byla většina lidí, kterým skutečně záleželo, aby celý kraj prosperoval co nejlépe," uvedla například Dagmar Smetiprachová, starostka Stěžer, které se staly vesnicí roku v roce 2018.

Ilustrační fotografie.
FOTO: Hradecký Petrof přišel o zakázku z Číny. Prý kvůli Vystrčilovi