Pomoci Dominice se rozhodla lektorka jógy Lucie Pavlištová z Lucky jóga Jičín, která ke konci června uspořádala v Milíčevsi lekci jógy s názvem Cvičíme pro Dominiku. Účastnice pro desetiletou Dominiku vybraly tři tisíce korun a jménem Lucky Jóga Jičín je odeslaly pro Dominiku na transparentní účet Nadačního fondu Axon.

Laborantky v mikrobiologické laboratoři trutnovské nemocnice zkoumají přítomnost koronaviru v donesených vzorcích.
Lékař s koronavirem nakazil v trutnovské nemocnici pacientku

„Akce se zúčastnilo 13 cvičenců, kterým velice děkuji za příjemně strávené dopoledne a za finanční podporu Dominiky a její rodiny. Malé bojovnici Dominice a její rodině z celého srdce přeji hodně síly, vytrvalosti, optimismu, mnoho zdravotních pokroků a i přes všechna úskalí radost ze života,“ říká Lucie Pavlištová z Lucky Jóga Jičín.

Následkem zranění došlo u Dominiky k otoku míchy, který jí znemožňuje hýbat končetinami a nedovoluje bránici správně podporovat dýchání, proto musí být připojena k umělé plicní ventilaci. Rodiče si uvědomují, že jejich holčička má před sebou ještě dlouhou cestu, ale jako správná bojovnice na sobě denně pracuje.

Ačkoli ještě nedávno byla zcela nehybná, dnes již dokáže zahýbat ramínky, rukama a nohama, předchází tomu však velká koncentrace. Rodiče by na doporučení odborníků rádi využili doporučených intenzivních fyzioterapií a pokusili se Dominiku rozhýbat, pojišťovna na ni ale náklady hradí jen z části.

Čtyřiačtyřicátý ročník nočního výstupu z Dolní Kalné na Sněžku za východem Slunce absolvovalo 585 účastníků.
Romantika při východu Slunce na Sněžce. Noční výstup si užilo šest stovek lidí

Finančně mohou lidé Dominiku podpořit prostřednictvím transparentního účtu 2601572011/2010, spravovaného Nadačním fondem Axon, do zprávy pro příjemce pak stačí napsat “Dominika Jindráčková“ nebo variabilní symbol 20009.

Lukáš Kotlár