Trenéři klubu vymýšlejí dětem pestrý program. Některé děti měly před začátkem kurzu drobné obavy, ale ty se díky milému přístupu a motivaci trenérů rychle vytratily. S bruslením si tak hravě poradí už i úplní začátečníci – a to mají ještě pár lekcí před sebou. Kromě bruslení tak děti zažijí také spoustu zábavy a her, které si pro ně trenéři pravidelně chystají.

A co o bruslařské školičce říkají děti ze školky? „Moc se mi líbí, jak se s dětmi vozíme na židličkách,“ říká Vendulka, která se na bruslení vždy moc těší, stejně jako všechny ostatní děti a Šimonek, kterému se nejvíce líbí překážkové dráhy.

Ovečka v lukaveckém betlému dostala jméno Dolly Hrochomilová.
ZAJÍMAVOST: Ovečka v lukaveckém betlému dostala jméno Dolly Hrochomilová

Paní učitelky ze školky oceňují nejvíce laskavý přístup k dětem a organizaci bruslařské školičky. Vedoucí trenérů Jan Plíšek umí děti skvěle zaujmout svým pozitivním přístupem a přípravou her. Neméně důležití jsou i ostatní trenéři, kteří mají s vedením bruslařské školičky mnohaleté zkušenosti. Na výuce dětí z mateřské školy se podílí Marek Pokorný, Václav Stehlík, Jiří Svoboda, Břetislav Gotvald a Vlaďka Kvapilová. Všichni společně tvoří sladěný tým, který děti vede k pozitivnímu vztahu ke sportu.

Renata Stránská, MŠ Konecchlumí