Od roku 2010 se o něj stará Sbor dobrovolných hasičů z Borovnice, který prostranství vyčistil a podél lesní cesty směrem k Borovnici nově postavil čtrnáct zastavení křížové cesty. Instalovány do nich byly přemalby původních obrazů peckovského malíře Jana Reimunda ze třicátých let, které v roce 2011 pořídil Petr Riedel z Nové Paky. Vloni byla díky borovnickým hasičům opravena také střecha kaple. Drobné sakrální stavby ve Zlatnici nejsou kulturními památkami a nespadají tedy do kompetence Národního památkového ústavu.

Díky zatraktivnění prostoru se do areálu Zlatnice vrátila nejen křesťanská procesí, ale i pěší turisté.
Vadou na kráse zde v současné době zůstávají hlavně zbytky původních zastavení, která se nacházejí kolem kapličky. „Betonové sloupy jsou pobořené a čouhají z nich dráty. Slušelo by se tyto zbytky staré křížové cesty odstranit a celé prostranství dát do pořádku," plánuje vidochovská starostka Miloslava Erlebachová s tím, že původní zastavení by byla naznačena nižšími pískovcovými sloupky.

Práce chce obec provést vlastními silami a na vlastní náklady v nejbližší době. Součástí úpravy okolí poutního místa by bylo případně i vykácení několika zarůstajících stromů a zpevnění můstku přes říčku Zlatnici, která zde pramení.

Legenda o Zlatnici
Těžba zlata je ve Zlatnici, přesněji v areálu středověkého Dolu Marie, Matky Boží, doložena od 13. do 18. století. Podle legendy v raném středověku našli havíři u studánky na prameni potoka sošku Panny Marie. Sošku darovali nedaleké Nové Pace, kde je ji možné na oltáři v klášteře spatřit dodnes.
Na místě jejího nálezu ve Zlatnici postavili kapličku. Voda ve studánce je prý od té doby zázračná.