„K rozhodnutí jsme dospěli z důvodu dlouhodobých rozdílů v představách o vedení obce. Nelíbil se nám ani přístup starostky Marie Vinklerové k občanům," uvedl místostarosta David Lánský.

Okleštěné vedení
Zastupitelé tak údajně „předběhli" starostku Marii Vinklerovou, která chtěla předložit svoji rezignaci na nedělní pracovní poradě. „Odstoupit jsem chtěla pro dlouhodobé neshody s některými členy zastupitelstva," uvedla Marie Vinklerová.

Doplnila, že ihned po rezignaci zastupitelů, jejichž vyjádření obdržela písemně, oslovila prvního z náhradníků, ten však nechce v současné době pro obec pracovat. Z tohoto důvodu se musí v Chotči připravit na nové volby. Termín zatím Ministerstvo vnitra ČR nestanovilo. „Okleštěné" vedení obce bude nyní schopné zajistit pouze běžný provoz.

Nesplněné cíle
„Nejvíce mě na celé záležitosti mrzí, že nebude možné provést úpravu křižovatky před obchodem, protože to není běžná provozní záležitost, ale investice. Tento týden jsme měli podepisovat smlouvu s realizační firmou a práce měly další týden začít," vysvětluje starostka, která uvádí, že byla ze strany několika občanů doslova šikanována.

Domnívá se, že za vším je její finanční ohodnocení, neboť vykonává nejen funkci neuvolněné starostky, ale má na starosti i účetnictví. A to je zřejmě některým obyvatelům trnem v oku.