Sympatická sestřička tu slouží od roku 1997. Na Štědrý den už to bylo tolikrát, že to ani nepočítá. „Nevadí mi to. V práci je to jako každý jiný den a jinak to má své výhody. Nemusím se zúčastnit shonu, který je dopoledne doma s přípravou večeře a vlastně přijdu k hotovému. Samozřejmě před Vánoci peču cukroví, zdobím byt, všechno se musí stihnout. Rodina na mě čeká a uděláme si hezký večer. Vždycky si najdeme čas, kdy jsme spolu," vysvětluje s úsměvem a prozrazuje, že Vánoce má ráda i kvůli pohádkám, které sleduje.

Na oddělení prý musí zvládnout činnosti jako každý jiný den, jen večer se tu podává slavnostní menu. „To si můžeme objednat, jinak si jídlo přineseme," pokračuje.

Aby nebyly sestřičky o vánoční atmosféru ochuzeny, na oddělení mají i vánoční stromeček a pod ním si předávají dárky. Karla Špinarová (na snímku vzadu) je na oddělení od roku 1993. Slouží noc na Štědrý den.

„Dcera brečela a hodně jí vadilo, když jsem byla na Štědrý den v práci, a tak jsem moc ráda, že mi kolegyně vyjdou vstříc a já mohu být 24. prosince doma."