Peníze poslouží k úhradě léčebných nákladů při zdravotním postižené malé Vanesky, trpící tzv. nemocí motýlích křídel. Předání výtěžku sbírky se zúčastnil také Hořičák Miroslav Vobořil, který uskutečnil nejen na Jičínsku sérii koncertů s dívčím pěveckým sborem.

"Vaneska je na svůj nízký věk neskutečně silnou osobností, skrze svoji nemoc s chutí žít normální život, učit se, hrát si..... To ona dává pomyslná křídla nám všem, abychom se povznesli nad malichernosti a problémy, které jsou vždy řešitelné: skrze víru v naději, porozumění a lásku, která se nějak vytrácí v současném světě za horizonty našich obzorů," vyjadřuje své pocity Miroslav Vobořil.

Na společném fotce jsou zleva stojící: Václav Tláskal, Miroslav Vobořil, František Vích, starosta města Ing. Miroslav Uchytil. Sedící zleva: Kateřina Vobořilová, Eliška Sedláčková, Denisa Vobořilová, maminka Vanesky Markéta Sergejeva, VANESKA, Lucie Krylová a Adéla Chudobová. Bohužel chybí Pavel Jenčovský a Lukáš Černý z důvodu pracovních povinností.