"Okolnosti úmrtí doživotně odsouzeného vyšetřují vnitřní orgány vězeňské služby i policie," řekla Francová. Mluvčí bližší informace k úmrtí nechtěla uvést, pouze potvrdila, že vězeň byl v cele sám.

Kromě recidivisty Morice soud poslal za vraždu manželů do vězení na 30 let Michala Zágoru a Jiří Bohdálek dostal 27 let vězení. Pachatelé podle rozsudku manžele v únoru 2013 zastřelili a těla zakopali v pronajaté garáži. Jednali jako organizovaná skupina a měli předem rozdělené role. Moric u soudu tvrdil, že o chystané vraždě nic předem nevěděl, k činu se jen "přimotal" kvůli příslibu odměny.

Ve valdické věznici to není v posledních letech ojedinělý případ úmrtí vězně. Například v roce 2013 našli v cele oběšeného vězně, který byl odsouzený na 16 let vězení za pokus o vraždu. V září 2010 spáchal ve valdické věznici sebevraždu takzvaný lesní vrah Viktor Kalivoda, který si ve vězení za vraždu tří lidí v roce 2005 odpykával doživotní trest. Kalivoda se v cele, kde byl sám, údajně podřezal.

Věznice ve Valdicích je umístěná v objektu dřívějšího kartuziánského kláštera, podle informací z webu Vězeňské služby ČR je objekt využíván jako věznice s ostrahou a se zvýšenou ostrahou a do Valdic jsou umísťováni odsouzení muži s delšími tresty, recidivisté a jinak nebezpeční odsouzení. Celkem má věznice kapacitu 1098 míst.