Kastelán Jiří Vydra pozval do barokního letohrádku celou řadu vynikajících a nápaditých umělců a umělkyň, kteří svým zpěvem, tancem a divadelní performancí vtáhli diváky do adventní nálady. Program zahájil vánočními písněmi sbor Nažďár, k vidění bylo stínové divadlo Hany Voříškové či neobvykle pojatý scénický příběh o Josefovi a Marii. Lodžií zněla zpěvohra, tóny niněry, zhudebněná poesie i koncert kapely Majerovy brzdové tabulky.

„To byla opravdu kultura!" sdělila s obdivem po zhlédnutí dvacetiminutové stínohry Eva, která přijela na Divovánoce z Pardubic.

„Když se v sále setmělo a začalo decentní představení, přišlo mi na mysl, že moje malá vnučka neudrží pozornost, vzhledem k tomu, že jsou dnešní děti zahlceny spoustou vjemů a dramatickými pohádkami. Což se nakonec nepotvrdilo, líbilo se to nám oběma," dodává s úsměvem.

Nela Bajerová se narodila 4. prosince s mírou 50 cm a váhou 3,55 kg. Dělá radost rodičům Daně Kovaříkové a Lukáši Bajerovi. Doma v Červené Třemešné na Nelinku čekala sedmiletá sestřička Agáta.
OBRAZEM: Právě jsme se narodili