Objízdná trasa při výjezdu směrem na Valdice už tedy nevede Bolzanovou ulicí kolem nemocnice, ale řidiči musí projíždět ulicemi Jiráskova a Havlíčkova.

„Bolzanovou ulicí můžete dojet od nemocnice k budově bývalého okresu, na transfuzní stanici, ale na kruhový objezd se nedostanete. Ulice je označena jako slepá, čehož si ale řidiči vůbec nevšimli a mnohdy zde dochází k náročným manévrům, kdy se musí otáčet a vracet zpátky. Z této strany je totiž kruhová křižovatka nepropustná. Stačí, když řidiči budou pozorně sledovat oranžové šipky," vzkazuje na adresu nepozorných za volantem Martin Duczynski z odboru dopravy městského úřadu.

Vozidla mohou nyní projet přes kruhák v lipách nejen do Revoluční ulice, ale stavba jim umožňuje odbočit i do ulice Svatopluka Čecha. I tady se však musí řídit dopravním značením, uvědomit si, že projíždí staveništěm a reagovat operativně na případné změny v provozu.

V opačném směru od Valdic se dále jezdí provizorní komunikací v lokalitě Kasárna a Bolzanovou ulicí kolem nemocnice. Práce mají být hotovy 6. listopadu.