Studii a dokumentaci má připravit architekt Martin Doubek. „Asi to nebude levná záležitost, náklady se budou pohybovat v desítkách milionů, takže město bude čekat na dotaci," uvádí k dalšímu projektu na oživení zeleně ve městě místostarosta Pavel Bouchner.

Koncept by měl zahrnovat nejen revitalizaci zeleně, ale sjednotit má i venkovní mobiliář. „U důchoďáku to je docela pěkně upravený, nevím, co by se tam mělo měnit," vyjádřil se k projektu pan Pavel.

Stromy, keře a květiny se vrátí i k původnímu domovu seniorů, který se má změnit v komunitní dům pro seniory.

Projekt je připraven

„Nyní se dokončuje projektová dokumentace, náklady na přestavbu se pohybují okolo 30 až 35 miliónů korun. Máme šanci získat dotaci na bytovou jednotku, takže uvidíme, jak se bude celý plán vyvíjet. Podle toho se rozhodneme, jestli budeme stavět či ne," upřesňuje Pavel Bouchner.

Pokud město nedosáhne na dotační peníze, nepočítá s tím, že by budovu ve Svatojánské ulici odstranilo. „Demolice má být součástí projektu. Nepočítáme s tím, že bychom objekt zvlášť likvidovali. Vznikla by tam proluka a rumiště a bylo by to horší než nyní," míní Bouchner.