Zahrada penzionu Recall v Troskovicích se v sobotu 22.8. proměnila k nepoznání. Vyrostlo zde šapitó a sjelo se sem více než 120 nadšenců jógy z celé České Republiky a Slovenska, aby se při svém oblíbeném cvičení mohli kochat krajinou a výhledem na zříceninu hradu Trosky. Díky třem různým lektorům si navíc mohli vyzkoušet jednak více druhů cvičení, ale také různé rychlosti. Jednalo se totiž nejen o lidi, kteří cvičí jógu již dlouhodobě, ale také o úplné začátečníky.

Kromě fyzických aktivit připravili organizátoři také několik přednášek na témata spojená s vyrovnaným životním stylem. Návštěvníci se tak mohli přiučit něco o raw stravě, masážích, ale také Mindfulness z úst psycholožky Katarzyny Jedzokové. Přespat pak mohli v areálu penzionu ve stanech nebo pod připravenými plachtami, abych hned v sedm následujícího dne zahájili meditací.

A jak byli s účastí a návštěvníky spokojeni organizátoři? „Mile nás překvapil zájem, který byl vyšší než kapacita, kterou jsme mohli letos nabídnout. Atmosféra byla opravdu úžasná a silná, přijeli sem neskutečně příjemní a pozitivně naladění lidé,“ komentuje produkční a PR manažerka Jóga kempu, Jitka Maděrová. Nadšení organizátorů navíc ještě vzrostlo, když po úklidu zjistili, že za celý den a půl s více než 120 lidmi vyprodukovali pouze dva pytle plastů, půl pytle papíru a půl pytle směsného odpadu.

První Jóga kemp: zaměřeno nejen na duši, ale i na životní prostředíZdroj: Jitka Maděrová