„Vykoupili jsme pozemky za rybníkem a rádi bychom zde vybudovali stálý gril, pergolu a hřiště pro vyžití starší generace, tedy konkrétně na petang," představil nám plány obce starosta Ladislav Groh.

S výstavbou se začne pravděpodobně až příští rok. „Momentálně zpracováváme projekt, takže vše je ve fázi příprav. Zatím si ani netroufám odhadnout cenu. Také čekáme, až se dokončí administrativní záležitosti spojené s převodem pozemku," dodává Groh k plánům obce.

Místní se na nové odpočinkové místo už nyní moc těší. „Pořádá se tu hodně akcí, takže to bude moc fajn. Jsem rád, že to tady vznikne. Věřím, že gril i pergola bude hojně využívaná," řekl nám s radostí jeden z místních obyvatel.

„Řekl bych, že široko daleko jsme jediná obec, která každý měsíc pořádá minimálně jednu akci. Takže nám nové zázemí hodně pomůže. Také jsme se dohodli, vzhledem k četnosti akcí u nás, vybudovat jeden apartmán pro návštěvníky naší obce, jelikož poslední dobou tu byla docela velká poptávka po ubytování," doplňuje Groh.