Zastupitelé byli na posledním jednání o této službě informováni a proti její působnosti v Lužanech nemají námitky. Zatím je ale vše v plenkách. Cílovou skupinou jsou senioři a zdravotně postižení spoluobčané a mezi poskytované služby patří pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu (pohyb, oblékání), pomoc při osobní hygieně, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, pomoc při zajištění chodu domácnosti a zprostředkování kontaktu se společenským prostředím.

V případě, že by byla služba registrována a zahájila by provoz (od roku 2017), je nutné zajistit její financování. To probíhá z prostředků krajů a ministerstva, úhradou od uživatelů a úhradou od jednotlivých obcí. Podle zkušeností zástupců charity by měl příspěvek obcí činit 100 tisíc korun na jednu pečovatelku, se kterou se do území počítá.

Tato částka by byla rozdělena mezi jednotlivé obce obsluhovaného území podle počtu obyvatel. Na Lužany by připadala částka kolem dvaceti tisíc ročně. V současné době je vše zatím v jednání, službu je třeba nejprve registrovat a zahájení poskytování služeb by bylo v roce 2017.