Slova Ivy Víravové
Děti se vžily do rolí kuchařů a kuchařek. Někteří se za ně i převlékly a přinesly si z domu zástěrky, nože i struhadla.
Dostaly do skupin recepty a ihned věděly, co mají dělat. Našly si potřebné suroviny na velkém stole, chopily se velmi zručně nářadí a pustily se do toho. Pečlivě četly recepty a krásně spolupracovaly.

Vyráběly si svačiny z různých druhů pečiva a vlastnoručně namíchaných pomazánek několika druhů a barev. Malé kousky připravily na ochutnávání pro kamarády a velkou svačinu přichystaly jako modelku pro focení. Jedna svačina byl také těstovinový salát.

Úklid po akci
S úklidem si poradily také celkem dobře, i když paní učitelky se také hodně zapojovaly. Pak ve skupinách ztvárnily i reklamu a popis celé svačiny a mohlo se jít ochutnávat a hodovat. To byla také jedna z těch veselých částí.

Rybičková pomazánka málem ani nestihla focení, červená z řepy byla vynikající a zelená z avokáda se také těšila pochvalám. Čočkovka překvapila svou vynikající chutí téměř každého. A těstovinový salát nádherně nachystaný a nazdobený v miskách čekal jen malou chvilku, než si ho děti rozebraly a snědly. Se všemi dobrotami se děti velmi ochotně podělily se svými učitelkami a kuchařkami. Byla s nimi opravdu velká radost pracovat.

Ocenění dětí
Na závěr děti dostaly certifikáty a magnetky, se kterými se společně vyfotily.
Jsou prostě stvořeny, aby tvořily a učily se něco nového. Celou dobu bylo vidět, jak je to baví. A jak byly zručné! Nádhera pozorovat. Zasíláme fotografii, abyste také „ochutnali" danou atmosféru.     kolektiv ZŠ a MŠ Běchary