Změnilo se obsazení křesla uvolněného místostarosty, Jiřího Bičiště (SNK Bělohradsko) vystřídal na postu Jan Pavlásek (Starostové a nezávislí). Dalšími členy pětičlenné rady byli veřejnou volbou zvoleni Radim Kalfus (Starostové a nezávislí), Jan Flégl (Východočeši) a Vlastimil Matouš (TOP 09 a Starostové). Pozice byla původně nabídnuta sdružení Bělohradsko, to ji ale odmítlo.

„Volba proběhla korektně, i když se strhla diskuze nad volbou místostarosty," popisuje průběh středečního jednání nový místostarosta Jan Pavlásek. V Bělohradě se zúčastnilo voleb šest uskupení, vedle Starostů a nezávislých má v zastupitelstvu zastoupení SNK Bělohradsko (4 křesla), Východočesi dvě, ANO 2011, KDU – ČSL a Koalice TOP 09 a Svobodní po jednom křesle. Koaliční smlouvu uzavřeli Starostové s Koalicí TOP 09, Východočechy a ANO 2011.

Dalším z míst, kde už funguje nové vedení, je Železnice. V původním lázeňském městečku vystřídá starostu Jiřího Kazdu dosavadní členka rady a současná ředitelka nemocnice Dana Kracíková. „Do konce roku chci zvládnout obě funkce souběžně, od ledna se pak budu věnovat už jen Železnici," slibuje nová šéfka, která má podporu čtrnácti zastupitelů.

Ve Staré Pace došlo k výměně postů, starostka Věra Hlostová (Sdružení ODS, NK), která chtěla s prací na radnici definitivně skončit, nakonec vymění starostenskou židli za místostarostenskou. Povýšil současný místostarosta Josef Dlabola (Sdružení ODS, NK), který bude mít nyní v obci hlavní slovo. Stará Paka má pestré složení zastupitelstva, vedle sdružení ODS patří dvě křesla TJ Sokol, dvě SDH a po jednom KSČM a KDU – ČSL.