Ředitelství silnic a dálnic už renovovalo hlavní tepnu od kruhové křižovatky směrem k restauraci Mája v délce necelých dvou kilometrů za 37 milionů korun včetně DPH. Od roku 2015 zde došlo k výměně všech vozovkových vrstev. Součástí stavby je modernizace propustků, opěrných zídek i přemostění. Právě nevyhovující most v Krkonošské ulici stojí za zpožděním zakázky, která měla být hotova na podzim loňského roku.

Důvody zdržení vysvětluje zástupce investora Miroslav Gregor: „Nezískali jsme včas stavební povolení, které by navazovalo na rekonstrukci komunikace, jenž skončila vloni v září, " říká Gregor.

Stavba nového mostu za 13,5 milionů s DPH si vyžádala přeložku inženýrských sítí, výstavbu lávky pro pěší a náhradní komunikace pro vozidla.

Opravovaný úsek je dlouhý třicet metrů a automobily zde budou projíždět jednosměrně. „Opět jsou ve městě fronty aut, ale už jsme si na to zvykli. Provoz je přes den řízen pracovníky firmy, s čímž máme dobré zkušenosti. Řidiči se tu dlouho nezdrží," komentuje omezení místostarosta města Pavel Bouchner.

OSUD DOMU číslo 28 na náměstí je nejasný. Město počítalo s jeho demolicí, teď přichází v úvahu i rekonstrukce.
Nová radnice stále vzbuzuje diskuze

Zhotovitel zakázky pružně reaguje na provoz na krkonošské magistrále a ruční řízení na I/16 zajišťuje od pondělí do čtvrtka v době od 6 do 18 hodin, v pátek do 19 hodin, v sobotu od 8 do 14 hodin a v neděli od 12 do 19 hodin.