Do voleb šlo sdružení kandidátů Za další prosperitu Milovic, které vedl stávající starosta Alois Jirsák. O přízeň voličů se však ucházela i další kandidátní listina o jednom jménu. Tímto osamoceným kandidujícím byl Vlastimil Hruška, syn dřívějšího starosty.

Zaznamenal výrazný úspěch. Získal 118 preferenčních hlasů, což předčilo všechny účastníky z druhé listiny. V zastupitelstvu je proto nyní šest členů sdružení Za další prosperitu Milovic a sedmým je Vlastimil Hruška, který se možná stane místostarostou. Alois Jirsák by i nadále mohl být starostou. 

Také kultura hýbe obcí

V sobotu se přijďte podívat na taneční zábavu do Milovic u Hořic. Pokud ne kvůli hudbě, pak alespoň kvůli prohlídce zrekonstruovaného kulturního domu. Akce stála zhruba jeden milion korun, ale obec získala padesátiprocentní dotaci z Královéhradeckého kraje.

Sobotním večerem bude provázet diskžokej a moderátor Zdeněk Vranovský. Mottem kulturní akce je „Co se hraje a líbí na našich a zahraničních FM rádiích" s ohlédnutím na retro scénu 80. a 90. let. Akce začíná ve 20 hodin.