Za zprávy o loňské činnosti se účastníci výročky dozvěděli o rozsáhlé kulturní činnosti, která zahrnovala značné množství návštěv na profesionálních i amaterských divadelních představeních a koncertech, jak v novopackém MKS, tak i mimo Novou Paku. Velká spokojenost, jako ostatně poslední léta vždy, byla s návštěvou předvánočního koncertu Václava Hybše.

Bohatou činnost místní pobočky dokumentují i výlety. V letních měsících dávali tělesně postižení samozřejmě přednost před divadelními představeními a koncerty výletům, ale i zde byla vidět snaha získat co nejvíce nového poznání, proto součástí takového výletu byla i návštěva nějakého hradu, či zámku. V červnu se dvacet členů pobočky zúčastnilo již tradičně týdenního rekondičního pobytu v Milovicích u Hořic.

Každoročně patří k nejoblíbenějším akcím osmidenní pobyt v termálních lázních ve slovenském Velkém Mederu, kterého se loňského roku v září zúčastnilo padesát členů novopacké pobočky STP. Při cestě na Slovensko, jak již bývá pravidlem, spojili příjemné s užitečným a zastavili se na prohlídku zámku Lysice nacházející se v okolí Brna. S pobytem v areálu termálu ve Velkém Mederu byli všichni zúčastnění velice spokojeni. Pookřáli zde nejen tělesně i duševně, ale vzájemně se během pobytu blíže poznali. Svoji zpáteční cestu spojili s letmou prohlídkou vodního díla Gabčíkovo.


Dvakrát v loňském roce navštívili členové pobočky polské trhy, kdy zájezdy obohatili o kulturní zážitky z různých návštěv.
Tým pobočky reprezentoval ve sportovní soutěži pod názvem Hry bez hranic, pořádané spřátelenou organizací Život bez bariér, a to v hale ZŠ 1 v Komenského ulici.

Mnoho aktivit

Zlata Víznerová pochválila packou pobočku STP za značné aktivity jak v kulturní oblasti, tak i v zajišťování rekondic pro členy organizace. Značně ohodnotila mravenčí práci pro organizaci hospodářky Miluše Líbalové. Dále mluvila o tom, že vzhledem k novému zákonu, se muselo hodně přes dvě stovky organizací STP přeregistrovat. Ve stejném tónu pochval za značné aktivity promluvil i další host, novopacký místostarosta Milan Pospíšil. „Pozorně jsem vyslechl bohatou zprávu o vaší činnosti za uplynulý rok. Tolik kulturních a dalších akcí, které byly řečeny ve zprávě o činnosti, mě opravdu udivilo. Vedení města dělá vaše aktivita radost a jsme připraveni vaši činnost podpořit".

V diskusi se mluvilo o nedáno otevřeném krytém bazénu, který je rovněž velice vhodný pro relaxaci tělesně postižených. Byla zde i zmínka o možnosti požádat Všeobecnou zdravotní pojišťovnu o poskytnutí příspěvku na zakoupené permanentky.

Letošní plán činnosti se značně podobá plánům pobočky z minulých let. Nechybí samozřejmě opět návštěvy divadelních představení a koncertů. Opět je značný zájem o pobyt ve Velkém Mederu. Veselit se budou zdravotně postižení, podobně jako loni, na Májové veselici. Gratulace ke kulatým výročím členů STP a návštěvy dlouhodobě nemocných, podobně jako tomu bylo i v minulých letech, jsou samozřejmostí.

Po skončení oficialit, ve druhé části výroční schůze, bylo podáváno občerstvení a probíhala volná zábava s tancem při živé hudbě dvojice Fejfar a Válek. Ti, kterým to zdravotní stav dovoloval, zaplnili parket při melodiích, které jim připomínaly jejich mladá léta.   Míla Pour