Mezi velké stavební akce, do kterých se Pačtí v příštím roce pustí, patří dostavba bazénu na sídlišti (10 milionů), rozběhne se příprava na rekonstrukci MKS (8 milionů), a budování průmyslové zóny v Heřmanicích.

V investičních výdajích se počítá i s částkou půl milionu korun na dokumentaci rekonstrukce objektu na Masarykově náměstí č. 325, tři miliony bude stát příprava obytné zóny na Vlkově, na půl milionu vyjde dokumentace k rekonstrukci Lomnické ulice. „Počítáme také s opravou chodníků v Komenského ulici, Gebauerovy a v Aleji. Pokračovat chceme i ve výstavbě chodníku na Kumburský Újezd," doplňuje místostarosta Pavel Bouchner.

Milion korun dala radnice bokem na přípravu projektové dokumentace, tři miliony jsou v rozpočtu alokovány na veřejnou zeleň, pokračovat by měly její úpravy po vzoru Jírových sadů. Na údržbu budov se počítá s částkou 2,5 milionu. V příštím roce budou pokračovat práce na dokončení projektu Paleopark Balka, bohužel ale dotace se město nedočká, česko – polská spolupráce ztroskotala kvůli nedostatkům v dokumentaci z polské strany, takže projekt se nemůže ucházet o dotaci. V roce 2017 bude také dokončena úprava packé požární zbrojnice.