Cílem renovace za více jak devět milionů korun je především snížit energetickou náročnost objektu. Budova školky je totiž stará jednadevadesát let a netěsnícími okny tu unikalo drahé teplo. Objekt tvoří stará budova, původně sloužící jako hospodářská škola a nová, která je v provozu od roku 1983. K mateřské škole patří zahrada, která se využívá pro pobyt dětí venku.

Zařízení má vyměněná okna a vstupní dveře, v současnosti pokračuje zateplení pláště, půdní prostory už jsou utěsněny. Zakázka, která měla skončit 30. září, však není hotova.

„Kvůli vícepracem nabrala dodavatelská firma EHM Praha zpoždění. Vše jsme ošetřili dodatkem smlouvy. Počítáme s tím, že hotovo bude v polovině října," zdůvodnil skluz starosta Stanislav Tlášek.

Lešení z budovy by mělo totiž co nejdříve zmizet, aby nepřekáželo při renovaci chodníku a budování nového přechodu u základní školy v Jičínské ulici. Chodník před vchodem do staré budovy školky bude rozšířen zhruba o pět metrů a zúží přechod pro chodce na pouhých 6 metrů. Přechod bude nově vyznačen a z obou stran nasvícen.

„Zatím používáme jen jeden vchod do budovy. Stavební ruch nás výrazně neomezuje. Okna už jsou nahrazena novými a teď už se jen těšíme, až bude dokončena nová fasáda budovy včetně nátěru," říká k průběhu akce ředitelka mateřské školy Veronika Macounová.