Radnice už o prodeji uvažovala v loňském roce, kdy se ale kolem odkupu strhla na zastupitelstvu velká debata.

„Někteří zastupitelé si stáli za tím, že si budovy musíme ponechat, jelikož se jedná o lukrativní místo v centru. Když lázně viděly, jaká kolem prodeje byla diskuze, od záměru koupit tuto část ustoupily s tím, že mají vlastní pozemky a na nich vybudují zařízení nové," vysvětlil starosta Pavel Šubr. Tento rok se ale lázně na město obrátily znovu s tím, že změnily strategii a budovy by přeci jen koupily. „Znovu jsme vše projednali na nedávném zastupitelstvu a opět jsme došli k závěru, že bude nejlepším řešením naši část dětské léčebny lázním odprodat," řekl starosta k rozhodnutí.

STAV LÉČEBNY
Dětská léčebna se nachází ve špatném stavebnětechnickém stavu a je nutná její rekonstrukce. Objekt se naposledy opravoval přibližně v osmdesátých letech a od té doby do něho nebyla investována větší částka.

„V současné době je velký problém s topením. V části, kde se nachází rehabilitace a škola, je nutná rekonstrukce sociálního zázemí. Byl jsem se podívat v jiných dětských lázních v republice a musím uznat, že úroveň bělohradské dětské léčebny je oproti jiným horší," vyjmenoval některé nedostatky léčebny starosta.

Cena objektů a okolních pozemků byla odhadnuta na pět a půl miliónu korun a město se s vedením lázní dohodlo na splátkovém kalendáři.
Částka by měla být kompletně uhrazena v březnu v roce 2018.