Zboží: Sbor dobrovolných hasičů začíná pálit místní čarodějnice v sobotu v 18 hodin. Sraz je za knihovnou, kde nebude chybět občerstvení, zpěv a tanec.

Stav: Lampionový průvod od stavské hospody na zahradu Zdeňka Beneše uvede poslední dubnový výlet čarodějnic a čarodějů. Sraz je ve 20 hodin, občerstvení zajištěno.

Jičín/Sedličky: V sobotu 30. dubna se chystá od 15 hodin Čarodění v lodžii. Magický svět čarodějných bytostí v prostorách barokní památky i v jejím tajemném podzemí. Kromě dílen, čarodějných lekcí a dobrodružného putování podzemím je připraven i program divadla Toy machine s loutkovým představením Faust, potulný hudební bard pražských ulic Jiří Wehle, hudební kouzelníci klezmeru a lidových písní Der Šenster Gob, kapela výrazné hudební osobnosti Marty Svobodové Budoár staré dámy a divadelně-hudební monster-kabaret kultovní world music kapely Telete Seretlek.

Třebovětice: SDH Třebovětice vás  zve na Čarodějnicko – májovou noc, která se koná v sobotu 30. dubna od 16.30 hodin u hasičské zbrojnice. Účast v kostýmech vítána. Nezapomeňte si létající koště a lampion. Pro děti je připraven pestrý program včetně lampionového průvodu. Občerstvení zajištěno, uzeninu na opékání s sebou nebo možnost zakoupení.

Ostružno: Místní knihovna, hasiči a obecní úřad zvou občany i přespolní na Čarodějnický rej. Koná se v sobotu 30. dubna od 18 h. Výroba čarodějnic, průvod obcí, upálení čarodějnic. Občerstvení zajištěno.

Dolní Nová Ves: Místní SDH vás zve na každoroční pálení čarodějnic. Tuto sobotu od 17 hodin u hasičské zbrojnice. Na 18.30 hodin je připraveno  vystoupení hořických mažoretek za účasti mistryně světa Nory Kordíkové a první vícemistryně Valerie Kordíkové. Dále je pro děti nachystán oblíbený kolotoč a skluzavka.

Bukvice: Obecní úřad a SDH vás zvou na slet čarodějnic a čarodějů. Koná se v sobotu 30. dubna. Slet masek začíná v 19 hodin u bývalého Škaloudova statku, kde vypukne čarodějnický let podpálením hranice.