Případ se odehrál před rokem a půl v pardubické věznici. Podle obžaloby se Uherkovou obětí stal 36letý O. Š., na dalšího vězně, 44letého J. Z., se už s Peštou ve věznici zaměřili společně.

Osobní sluhové

Oba muže nutili, aby jim prali prádlo, nosili jim jídlo, ohřívali jim vodu nebo je obsluhovali v době, kdy hráli karty. Když se starší z mužů vzpouzel, bili ho, kopali a vyhrožovali mu. Kromě toho spoluvězně nutili, aby jim hladili pohlavní úd, a ti jejich příkazy raději ze strachu splnili.

Podle Uherka i Pešty se však všechno odehrávalo úplně jinak.

„Nejsem homosexuál a nenechal bych na sebe sáhnout," prohlásil Uherek a dodal, že spoluvězně O. Š. se naopak zastával.

„Spíš jsem mu věci dával sám. Koupil jsem mu deodorant, protože byl cítit," vypověděl mladík. Připustil, že muži dával cigarety a kávu, za což mu O. Š. nabídl své služby.

„Občas něco ale neudělal, tak jsem na něj křičel," řekl obžalovaný.

Modřiny z boxu

Ani spoluvězni J. Z. prý neubližoval. Muž mu prý řekl, že má masérský kurs, takže si od něj jen nechal namasírovat záda. Odkud měl J. Z. modřiny, neví, ale zřejmě ze společných tréninků thajského boxu.

Podobně vypovídal také Pešta, který je ve vězení za krádeže.

„Já nejsem teplej, mám dceru a přítelkyni," hájil se. Přiznal, že žil na ulici, bral drogy, nepracoval a kradl. Po odpykání trestu se ale prý chce zařadit do normálního života.

Hlavní líčení v pátek pokračuje.

Ze vzteku pobodal v Ostravě tři děti
Trestní minulost Radima Uherka (22) je vzhledem k jeho mládí povážlivá. Už v sedmnácti letech byl obžalován z ublížení na zdraví, ale ještě než se vůbec dostal k soudu, měl na krku obvinění z pokusu o vraždu v případu, který tehdy otřásl celým Českem. Ze vzteku, že ho nechala dívka, napadl na sídlišti v Ostravě - Zábřehu tři chlapce (9, 13 a 14 let) a pobodal je nožem. Nejmladšímu z nich zasadil dokonce dvanáct ran. Dva z chlapců by bez lékařské pomoci nepřežili. Uherek jako mladistvý dostal devět let vězení, tam se však dopustil vydírání a byl potrestán potřetí. Nyní mu hrozí už čtvrtý trest.