Provedená dechová zkouška řidiče poté prokázala úctyhodnou „hladinku" 3,22 promile alkoholu. Další dechovou zkoušku nebyl řidič schopen na místě absolvovat. Policisté ho proto převezli na protialkoholní záchytnou stanici do Hradce Králové k vystřízlivění, kde mu naměřili další neuvěřitelnou hodnotu 3,35 promile alkoholu v dechu. Svým nezodpovědným jednáním se muž dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

Řidič nezvládl svoji motorku

Ostroměř - K vážnější nehodě došlo v neděli, když havaroval sedmdesátiletý řidič motocyklu. Na silnici od Ostroměře na Šárovcovu Lhotu se v jedné z levotočivých zatáček zřejmě plně nevěnoval řízení a přejel se svým motocyklem do protisměru. Zde se čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem, které řídil devětatřicetiletý muž. Řidič motocyklu při střetu s autem utrpěl těžká zranění, se kterými byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Alkohol u řidiče osobního automobilu vyloučila dechová zkouška. Celková škoda je vyčíslena na více než 100 tisíc korun.

Svobodu si lupič dlouho nevychutnal

Mladějov - V sobotu odpoledne se do jedné z chalup vloupal čtyřiačtyřicetiletý muž. Dovnitř vnikl po rozbití okna. Ještě dříve, než se stačil v domě pořádně rozhlédnout, zadrželi ho policisté z obvodního oddělení Sobotka. Abvy lupiče zpacifikovali, museli použít donucovacích prostředků. Jednalo se o muže, který byl krátce před tím propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody a policistům je dobře známý jako nepoučitelný recidivista. Svým jednáním se dopustil přečinů porušování domovní svobody, krádeže v recidivě spolu s krádeží vloupáním ve stádiu pokusu, za což mu tentokrát hrozí trest odnětí svobody v trvání tří let.

Inkasovala dvě stě tisíc. Neoprávněně

Jičínští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmačtyřicetileté ženy z Jičínska. Ta podala ke konci roku 2012 na krajské pobočce Úřadu práce v Hradci Králové žádost o příspěvek na živobytí, přičemž do formuláře o majetkových poměrech neuvedla veškerý nemovitý majetek, který vlastní. To mělo rozhodující vliv pro posouzení oprávněnosti jejího nároku příspěvku na živobytí a vyplácení dávek. Od prosince 2012 do července 2016 tak odčerpala neoprávněně necelých 200 tisíc korun. Nyní ji hrozí až pět let za mřížemi.