Proč k požáru došlo a co bylo jeho příčinou, zjišťují novopačtí policisté, kteří případ šetří jako poškození cizí věci. Více k požáru jsme již uvedli v tiskové zprávy od Hasičského záchranného sboru včera, též v této webové rubrice.

Vloupání do knihovny
V noci na středu 4. března se vloupal neznámý pachatel v Lázních Bělohradě v Barákově ulici do jedné z budov, kde se následně dostal až do prostoru městské knihovny. Zde pak ze zásuvky stolu odcizil hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 1.100 korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají novopačtí policisté.

Zfetovaný řidič
Ve středu 4. března večer kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v Riegrově ulici osobní vozidlo Opel Astra, které řídil šestatřicetiletý muž. Policisté vyzvali řidiče k provedení testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na amfetamin. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským oprávněním a navíc ve správním řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

Krádež kabelu
V noci na úterý 3.března vnikl neznámý pachatel do areálu jedné z firem v Hořicích v Jižní ulici, kde z volně přistupného kravína demontoval a následně odcizil 150 m dlouhý měděný kabel. Majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.

Vloupání do garáže
V přesně nezjištěné době od středy 25. února do pondělí 2. března se vloupal neznámý pachatel v Libáni do jedné z garáží, kde odcizil čtyři disky z lehké slitiny a dětské kolo Bikros. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 5.500 korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají kopidlenští policisté.

nprap. Hana Klečalová