K jedné z nehod došlo v neděli 16. října u Červené Třemešné. Krátce po druhé hodině ranní jela osmnáctiletá řidička osobním vozidlem Opel Astra Caravan ve směru od Miletína na Dachovy. V levotočivé zatáčce vjela zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy vpravo, kde poškodila plastový směrový sloupek. Po nárazu strhla řízení vlevo a přitom dostala smyk, který nevyrovnala a vyjela vlevo mimo vozovku, kde poškodila další plastový směrový sloupek, přerazila strom a poté se s vozidlem převrátila na střechu. Řidička, která utrpěla lehké zranění, byla opilá. Provedená dechová zkouška totiž u ní prokázala 0,92 promile alkoholu. Celková škoda byla vyčíslena na 42 tisíc korun.

Vloupání do firmy
V noci na sobotu 15. října se vnikl neznámý pachatel do objektu jedné z firem v Ostroměři, kde se vloupal do administrativní budovy. Uvnitř vše nejdříve prohledal a poté z jedné z kanceláří odcizil dva počítače včetně monitorů, příruční pokladu a další věci. Majitel vyčíslil škodu na téměř 55 tisíc korun. Případ šetří jičínští kriminalisté jako přečiny krádeže, za což pachateli hrozí až pět let vězení.

Vloupání do novostavby
Jičínští kriminalisté pátrají po neznámém pachateli, který v noci na neděli 16. října vnikl na soukromý pozemek v Bystřici, kde se vloupal do stavební buňky. Uvnitř odcizil elektrickou svářečku EVM, velké a malé bourací kladivo Metabol a elektrickou pilu na dřevo Narex. To mu zřejmě bylo málo, a tak se ještě „podíval" do přilehlé novostavby, ze které odcizil svářečskou kuklu Proteco. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 85 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až pět let vězení.

Krádež vozidla
V noci na čtvrtek 13. října odcizil neznámý pachatel v Jičíně v ulici Konecchlumského nepojízdné vozidlo Volkswagen Transporter, které bylo zaparkované před jednou z garáží. V době krádeže se v nákladovém prostoru vozu nacházely různé věci, například plechový kryt pod motor, plastová paleta a přední plastový nárazník. Majitel vyčíslil hodnotu vozu včetně odcizených věcí na nejméně 50 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

mjr. Hana Klečalová