K jedné z nehod došlo v neděli 19. října v Chyjicích. Krátce před jednadvacátou hodinou jel čtyřicetiletý řidič osobním vozidlem Peugeot 405 ve směru od Střevač na Jičíněves. V Chyjicích vyjel zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy vpravo mimo vozovku, kde sjel do potoku. Při nehodě utrpěli tři spolujezdci a řidič, který měl v dechu přes 1,3 promile alkoholu lehká zranění, se kterým byli převezeni do nemocnice. Celková škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun.

Vloupání do sklepních kójí

V noci na neděli 19. října vnikl neznámý pachatel v Jičíně do jednoho z panelových domů na Nám.V. Čtvrtka, kde se v suterénu vloupal do dvou sklepních kójí. V první z nich odcizil pánské horské kolo Merida a ve druhé pak pánské horské kolo nezjištěné značky. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 28 tisíc korun. Po pachateli, kterému za přečiny krádeže a porušování domovní svobody hrozí až tři roky vězení, pátrají jičínští policisté.

Krádež vozidla

V přesně nezjištěné době od pondělí 13. října do pátku 17. října odcizil neznámý pachatel v Hořicích osobní vozidlo Mercedes-Benz stříbrné barvy, které bylo zaparkované u vlakového nádraží. Majitel vyčíslil hodnotu vozu na 132 tisíc korun. Kdo má krádež na svědomí, a kde vozidlo skončilo, zjišťují jičínští kriminalisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až pět let vězení.

Krádež mobilního telefonu

Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve čtvrtek 16. října odpoledne okradl v jednom ze supermarketů v Jičíně starší zákaznici. Zloděj zřejmě využil její nepozornosti a v nestřeženém okamžiku jí z tašky, kterou držela v ruce, odcizil mobilní telefon ZTE Blade černé barvy v hodnotě 2 tisíce korun. Pachateli hrozí za přečin krádeže až dva roky vězení.

Odcizení pískovcových sloupů

V přesně nezjištěné době od pátku 10. října do čtvrtka 16. října úřadoval v Hořicích neznámý pachatel, který na hřbitově na Gothardě odcizil z pěti hrobek šest pískovcových sloupů. Celková škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až pět let vězení.

Krádež v obchodě

V pátek 17. října odpoledne zavítala do jednoho ze supermarketů v Hořicích pětatřicetiletá žena. Na tom by nebylo až tak nic divného, kdyby ovšem přišla nakupovat a ne krást. V oddělení s drogistickým zbožím odcizil holící gel, šampóny a další zboží v hodnotě 484 korun. Vše si vložila do tašky a poté odešla k pokladně, kde uhradila jen část nákupu. Následně se vydala k východu, kde ji zadržela jedna z obsluhujících pracovnic. I když ji žena prosila, aby nevolala policii, jinak že ji půjde „sednout", přesto jí to nebylo nic platné. Přivolaná policejní hlídka zjistila, že to není její první krádež, ale že již byla v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzena. Z tohoto důvodu si žena vyslechla ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže, za což jí hrozí až tři roky vězení.

nprap. Hana Klečalová