Ti podezřelého muže zadrželi a vyzvali ho k provedení dechové zkoušky, která ukázala hodnotu 1,68 promile alkoholu. Poté se muž podrobili i kontrole na přítomnost jiných omamných látek, která měla pozitivní výsledek na kokain. Šetřením vyšlo najevo, že tento muž v nočních hodinách předešlého dne vstoupil do prostor hotelu otevřenými dveřmi a poté se za použití násilí dostal i do uzamčených prostor.

Po hotelu se volně pohyboval. V recepci si vzal klíče od pokojů, které si prohlédl a dokonce zavítal i do sauny. V šatně personálu se převlékl do nového oblečení včetně bot. Zřejmě neměl naspěch, protože se připojil i v kanceláři na počítači na internet. Asi aby mu čas ubíhal příjemně, při prohlídce skladu si vzal dvě litrové láhve alkoholu. Jednu dle jeho výpovědi vypil na baru a s druhou se přemístil do jídelny, kde pod stolem nakonec usnul.

Celková škoda, kterou čtyřiadvacetiletý muž způsobil poškozením a odcizením věcí, přesahuje tři tisíce korun. Ještě téhož dne ve večerních hodinách podezřelý muž převzal záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí odnětí svobody až na tři roky, protože byl během posledních třech let za obdobnou trestnou činnost již odsouzen.    PČR