Polibek, kytička, parfém, lístek z lásky…připomínka, aby ten druhý věděl, že jsme tu pro něho, že na něho myslíme. Láska má mnoho podob, odstínů radosti a okouzlení, ale může být i bolestivá, neopětovaná, nabitá očekáváním, tak jako náš příběh, který se skutečně stal a čeká na své rozuzlení.

Hledá se blonďatý anděl (muž) z trasy Jičín – Poděbrady (7. 2. 2016, 14.28 – 15.19 hod.)

… aneb rychlá (jedenapadesátiminutová) kapitola napsaná životem, která lehce zavání červenou knihovnou. Neznámý, zdánlivě nesmělý anděli s lehce rozcuchanými a delšími blonďatými vlasy, pronikavýma modrýma očima, odzbrojujícím úsměvem, sportovní postavou a abnormálně hezkýma rukama. Nastupoval jsi do autobusu v Jičíně (spoj Špindlerův Mlýn – Praha, Černý Most, linka 690…290 155) s odjezdem ve 14.28 hod v neděli 7. 2. 2016.

Přestože se mi před Tvým vpadnutím do mého světa reality klížily v návalu únavy cestou ze Špindlu oči, pohled na Tebe mě okamžitě probral, neboť jsi byl jako andělský přízrak. Zaparkoval jsi s šedou krosnou v uličce vedle nás, vytáhl skripta a studoval (jak jsem po neslušném nahlédnutí přes Tvé rameno zjistila) nějaké texty pojednávající mj. o pojivové tkáni. Přestože sis pustil hudbu do sluchátek, určitě Ti neunikly moje pravidelné zvídavé pohledy, které se občas znásobily aktivací mých dalších dvou lehce, s otevřenými kukadly klimbajících kamarádek, rovněž brunetek.

I když Tě další přistoupivší posunuli o pár míst dozadu, pořád jsem o Tobě měla přehled a k mému vyjevenému překvapení jsi na nádraží v Poděbradech poprosil řidiče, aby Ti otevřel zadní dveře. Tvoje „uvěznění" a dožadování se výstupu nezůstalo bez mého komentáře: „Přece nás teď nemůžete opustit a nechat nás tady?" A pobavila mě Tvoje vtipná reakce: „Jednou to přijít muselo." :-))

Po zavření zadních dveří jsem si povzdechla, že jsi pryč, a když jsem vykoukla po chvíli z okénka, stál jsi k mému překvapení na levé straně autobusu. Dali jsme se do pohybu, Ty ses podíval mým směrem, zamával jsi a uličnicky se usmál. Byl jsi pouhým vysněným pomyslným dotykem anděla? Nebo se mi podaří najít Tě s pomocí všech z vás, kteří se zapojíte do sdílení? Sázím na magii a rozsah i dosah této sociální sítě… Děkuji za pomoc! Informace, která mě k Tobě přímo dovede, nezůstane bez odměny. Třeba ji získáš rovnou Ty? Nevyděs se, nejsem zamilovaná, jen bych Tě ráda ještě jednou viděla, okouzlující mladý muži.    Luca andelzautobusu@seznam.cz