„Jen jsme vyšli ven, ozval se výbuch a plameny šlehaly hodně vysoko," popisuje pondělní událost, která se odehrála v blízkosti školy. „Holčičky většinou plakaly a kluky spíš zajímal zásah hasičů," popisuje perné chvilky vyučující.

K masivnímu úniku plynu a požáru došlo před patnáctou hodinou v Hilmarově ulici. Při výkopových pracích došlo k poškození přípojky plynového potrubí a následnému požáru plynu.

To nám potvrdil i Josef Tomášek z městského úřadu. Radnice zde totiž financuje rekonstrukci Hilmarovy ulice za 13,5 milionu.

„Z nedaleké základní školy a dvou rodinných domů bylo okamžitě evakuováno třiadvacet osob," říká k požáru tisková mluvčí policie Hana Klečalová.

„Holka byla v šoku, protože je evakuovali z družiny. Brečela, že nemá tašku do školy a další věci," popsala na facebooku situaci na místě krátce po výbuchu jedna z maminek, která si přišla dceru vyzvednout dříve. K požáru okamžitě vyjeli plynaři a hasiči, kteří oheň uhasili.

„Rychlým zásahem se jim podařilo uchránit hodnoty ve výši nejméně dva a půl milionu korun. Při havárii nebyl nikdo zraněn. Případ šetří kopidlenští policisté jako přečin obecného ohrožení z nedbalosti," dodává mluvčí.

Poznámka z facebooku města: Rekonstrukce ulice Hilmarova i přes včerejší havárii na plynovém potrubí pokračuje. Budova Kulturního a vzdělávacího centra a knihovny Kopidlno je přístupná podél budovy ZŠ 1. stupně a následně po provizorním chodníku.