Hostitelem autokrosové karavany byl maďarský Nyirád ležící pětaosmdesát kilometrů jižně od Györu. Po pátečních přejímkách bylo převzato sedmdesát devět jezdců.

„Přivítalo nás příjemné teplé počasí a vše probíhalo bez větších problémů. S druhým tréninkovým časem (první Samohýl) jsem byl spokojen. Auto odjíždělo velmi dobře od startu a výsledkem byly dvě vítězné jízdy, po nichž jsem už nemusel do třetí nastoupit," hodnotil předfinálovou část Václav Fejfar.

Vybojoval tak maximální počet deseti bodů za rozjížďky. Za ním se seřadili po třech jízdách Pleskovas, Fučík, Výborný a Samohýl. „Také ve finále se mi podařilo dobře odstartovat a vypadalo to na bezproblémovou jízdu. Bohužel jsem záhy dostal tvrdou ránu od Pleskovase, přestože jsem byl dost před ním. To mě zbrzdilo a klesl jsem na čtvrtou příčku. Postupně se mi podařilo dostat se až těsně za Martina Samohýla a tři poslední kola jsem se pokoušel ještě zaútočit. Zároveň jsem se snažil vyhnout kontaktu a stříbrnou příčku beru jako úspěch, neboť se mi podařilo navýšit náskok na Výborného na čtrnáct a na vítězného Samohýla na čtyřicet bodů."

Kontaktů ve finálové jízdě „touringů" bylo docela hodně a nejvíce to odnesl po několikanásobném ataku invalidní Adrian Boele a skončil s uraženým řízením. Smůlu měl Aleš Fučík, který po nájezdu do hlubší díry poškodil kardanovou hřídel. Za Samohýlem a Fejfarem si pro třetí místo přijel Jan Brožek a čtvrté místo spokojeně bral Lukáš Červený. Václav Fejfar zaznamenal pětadvacátou stříbrnou příčku v závodech ME.

Také v ostatních kategoriích se dařilo českým zástupcům. Vítězstvím si upevnil vedoucí pozici v Junior Buggy Milan Vaněk, po dalším skvělém výkonu vyhrál Petr Nikodém a hodně se přiblížil vedení v Buggy 1600. Navíc zde obsadil bronzovou příčku Vít Nosálek. Je to neuvěřitelné, ale v jedenasedmdesáti letech vyhrál jednu z rozjížděk Super Buggy Jaroslav Hošek (v semifinále se dostal do nezaviněné kolize a do finále nepostoupil). Jako pokropený živou vodou jel Petr Bartoš – vyhrál dvě rozjížďky, v jedné byl druhý a celkově první po třech jízdách.

Vyhrál i semifinále a měl pole pozition. Dobře si počínal i ve finále, technická závada mu ale bohužel dvě kola před cílem zhatila naděje a byl klasifikován jako osmý. Nejlepší z Čechů Stloukal dojel šestý.

Pořadí po sedmi závodech: Junior Buggy: 1. Vaněk – 206 bodů, 2. Grencis – 186, 3. Pähler – 178. Touring Autocross: 1. Fejfar – 215, Výborný – 201, 3. Samohýl – 175, 4. Fučík – 161. Buggy 1600: 1.Tafani – 174, 2. Nikodém – 173, 3. Laubach – 161. Super Buggy: 1.Stubbe – 179, 2. Grencis – 177, 3. Bartelen – 152.   (pv, re)