Čeká je další velmi důležitý domácí souboj. Házenkáři Jičína v sobotu (18.00) přivítají v rámci třináctého extraligového kola nováčka nejvyšší soutěže ze Strakonic. Ten zatím svými výsledky překvapuje.

V tabulce mu sice patří poslední místo, ale ve velmi vyrovnané tabulce ztrácí se sedmi body na deváté místo pouhé dva body. Hosté přijedou do města pohádky s aktuálně třetím nejlepším střelcem soutěže, dvoumetrovým Martinem Mošovským. Ten se v dosavadním průběhu extraligy trefil již šestasedmdesátkrát a na vedoucího Jiřího Motla z Lovosic ztrácí pouhé dva góly.

Jičínské nečeká vůbec jednoduché utkání, ale zároveň potřebují nutně bodovat. „Po tom prvním zápase u nich ve druhém extraligovém kole, kdy jsme vyhráli o deset banek, jsem neočekával, že by Strakonice mohly takto bodovat. Nám ale nevelí nic jiného než zvítězit. Pokud chceme do play off, tak takovéto body zkrátka musíme získat,“ uvedl jičínský trenér Petr Mašát. Jeho slova doplnil kapitán týmu Martin Bareš. „Je to sympatický nováček, který disponuje hráči, kteří už dřív extraligu hráli, a to jak v Třeboni, tak mám pocit, že i někteří hostovali na Dukle,“ řekl na úvod a poukázal na to, že soupeř přijede povzbuzen minulou výhrou s Frýdkem-Místkem. „Velice příjemné překvapení, bojovný mančaft, jenž nedá nic zadarmo a určitě k nám po výhře nad Frýdkem pojede v naprosté pohodě. My si to musíme hlavně v hlavě srovnat, aby nedošlo k podcenění a abychom zápas vyhráli,“ má jasno Bareš.