HBC Ronal Jičín B – KH Kopřivnice 23:30 (10:15). Domácím se na poslední chvíli rozsypala prakticky celá základní šestka. Chyběli Kolc, Kupka, Miĺko, Dědeček, Dařílek a po dvanácti minutách usedl na lavičku další zraněný – Čurda. Aby toho nebylo málo, v závěru poločasu opustil hřiště i Drbohlav. Domácí tak dohrávali v silně okleštěné sestavě. I tak však nedali svému soupeři nic zadarmo a nebýt velkého množství neproměněných šancí, mohli pomýšlet na daleko lepší výsledek. Hosté od počátku ukazovali, že to s návratem do nejvyšší soutěže myslí vážně. Hráli rychle, tvrdě v obraně a jejich střelba měla patřičnou razanci. Domácí se také dokázali dostávat do střeleckých pozic, ale neproměňovali. To byl zásadní rozdíl ve hře obou týmů.

Jičínská hra však byla také rychlá a bylo se na co dívat. Soupeř dokonale využil rozmezí mezi 8. a 13. minutou, kdy hráli domácí v oslabení a poprvé odskočil na rozdíl pěti branek. Vedení 2:7 však dokázali domácí nezměrnou bojovností, ale i házenkářským umem snížit na 6:7. Poté však udeřil znovu soupeř. Využil dalšího zbytečného vyloučení domácího hráče a opětovně svůj náskok navýšil, tentokrát na rozdíl čtyř branek. Ze závěrečného tlaku domácí nic nevydolovali, ač měli dobré střelecké příležitosti. Kopřivničtí byli poslední, kteří skórovali a stanovili poločasový výsledek na 10:15. Do druhého poločasu domácí nastoupili s odhodláním soupeře co nejvíce potrápit. První pětiminutovka byla jako z říše snů. Jedna hezčí akce za druhou se valily na hostující branku.

Soupeř najednou nevěděl kudy kam a nedokázal zabránit jičínským mladíkům ve snížení na 14:15. Kopřivnice má ale ve svém středu řadu zkušených hráčů. Jejich zkušenosti se projevily právě v těchto okamžicích. Hosté zužitkovali další chyby domácích, v rozehrávce a v zakončení přidali další branky, zatímco Jičínští díky nepřesnostem vyšli naprázdno. Do 14. minuty si hosté vybudovali znovu pětibrankový náskok a ten již z rukou nepustili. Hráči Ronalu neskládali zbraně, stále se snažili o korekci. Přišly však další chyby, nelze se ani divit při úzkém kádru, který závěr zápasu musel absolvovat. Kopřivničtí již výhru udrželi, dokázali každou nepovedenou útočnou akci Jičína potrestat brankou. Nepopulární třicítku obdrželi domácí minutu před koncem.

Body si tak zaslouženě odvezli hosté, domácí citelně oslabený celek však vzdoroval se ctí. Mladíci v jičínském dresu se nemají za co stydět. Výborným výkonem se prezentoval T.Vitík, který držel střelecký prapor Jičína hodně vysoko, rychlostí a nebojácností mu sekundoval Hána, ale snažili se všichni do jednoho. Úbytek sil se v závěru negativně podepsal na pohodě domácích hráčů, posledních patnáct minut museli hrát díky zraněním pouze s jedním střídajícím hráčem.

Fakta: Diváci: 130. Sedmičky: 2/1 – 3/3. Vyloučení: 6:6 ČK: 0:0. Rozhodčí: P. Novotný aj. Smékal. Sestava a branky HBC Ronal Jičín „B": Podzimek, Chaloupka – T. Vitík 8/1, Hána 6, Rychna 3, P. Drbohlav 2, Havelka, Čurda, Kolář a F. Bareš po 1, J. Drbohlav, Šebek a Stindl. Sled branek: 0:2, 2:7,6:7, 6:10, 8:12, 10:15, 14:15, 15:19, 17:22, 20:27, 21:29, 22:30, 23:30.

V sobotu čeká jičínskou rezervu další těžký zápas. Zajíždějí na půdu rezervy HCB Karviná.   (hbc)