Tahle prohra asi musí hodně mrzet, zvlášť když jste v druhém poločase dlouho vedli.
Bolí hodně. Asi nejvíc z těch posledních tří, které byly všechny hodně těsné. Navíc i vzhledem k situaci, ve které se nacházíme.

Co vás stálo dva body, po kterých jste i na palubovce favorita z Lovosic sahali?
Bohužel to znovu byly naše chyby. V závěrech utkáních nás trápí velká nedisciplinovanost. Tentokrát jsme se trápili i v koncovce, když jsme posledních jedenáct minut nebyli schopní dát gól. 

Přitom váš výkon byl proti silnému soupeři velmi dobrý. 
O to je to horší. Hráli jsme opravdu velmi dobře, ale když se na konci stane tohle, tak na úspěch pomýšlet nemůžeme. 

Koncovka vám nevyšla už po několikáté, čím to je?
To je přesně ta naše nedisciplinovanost. Už se nám to opravdu stalo tři utkání po sobě, kdy jsme měli, nebo mohli bodovat a vždycky v koncovce zradíme sami sebe. 

Muže to být i menší počtem tréninků?
To si zrovna nemyslím. Podle mě jsme v Lovosicích v závěru neproměnili jasné šance. To už je pak na zodpovědnosti každého z nás. Musíme si to srovnat v hlavě a tohle začít proměňovat. Kdyby jsme v posledních deseti minutách dali, co jsme měli, tak jsme normálně vyhráli. Měli bychom dva body a Lovosice v klidu porazili. Je to taková osobní srabárna, co nedokážeme zakončit, potom nás to stojí strašně důležité body do tabulky. 

Nejlepší střelec soutěže Jiří Motl vám dal deset branek, navíc koncovku zvládl gólově sám.
Určitě ukazuje vysokou výkonnost. Je opravdu výborný. Hlavně jeho tah na branku je neskutečný, ale to nemá s výsledkem nic společného. 

Cestu do vyřazovací části extraligy jste si hodně zkomplikovali. 
Takové nervy jsme si zavinili touhle těsnou prohrou. Ale pořád si myslím, že když zvládneme domácí utkání s Frýdkem-Místkem tak postoupíme. 

To bude bezesporu klíčové, ale třeba Hranice, které ztrácejí dva body, mají papírově lehčí los. 
To je pravda. Pro nás bude opravdu příští domácí zápas v tuto chvíli utkáním roku, který prostě musíme zvládnout. Jinak to bude hodně špatné.

Jičín sahal po bodech, jenže znovu selhal v koncovce

Už je to v letošní sezoně po několikáté. S favoritem dokáží jičínští házenkáři držet krok až do konce utkání, jenže pak přijde spousta chyb a těsná prohra.

Tentokrát stála špatná koncovka Východočechy dva body z palubovky Lovosic. „Tahle prohra mrzí asi ze všech nejvíc, protože jsme byli opravdu blízko. Jenže jsme si to v závěru znovu sami prohráli, když jsme byli nedisciplinovaní a nedokázali jsme proměňovat stoprocentní šance, které jsme si vytvořili,“ mrzelo nejlepšího jičínského střelce Ondřeje Šulce.

O vítězství Lovosic, ale rozhodl jiný střelec Jiří Motl. Ten v utkání zaznamenal 10 branek byl to právě on, kdo měl největší zásluhu na vítězství domácích.

„Je to opravdu dobrý hráč, ale kdybychom dali co jsme měli, tak jsme nemohli prohrát,“ doplnil zklamaný Šulc.

Další zápas bude pro Jičín vzhledem k postupu do play off klíčový, když doma hostí Frýdek-Místek.

Zdroj: Youtube

HK FCC MĚSTO LOVOSICE HBC RONAL JIČÍN 21:20 (14:12)

Branky: Motl 10/3, Klimt 3, Sýkora 3/1, Jelínek 2, Malý 1, Konárik 1, Bouček 1 - Šulc 5, Miľko 4, Groh 2, Horut 2, Wolski 1, Bíšek 1, Král 1, Rychna 1, Veverka 1.

Sedmimetrové hody: 5/4 1/1. Vyloučení: 4:5. Diváci: 457.