První závod dlouhého poháru v duatlonech či triatlonech odstartoval již tradičně v Krušných horách. Tentokrát se závodilo v klasickém duatlonu, a to v distancích 5 km běh, 82 km kolo a 15 km závěrečný běh. Extrémní převýšení jak v běžeckých, tak i v cyklistické trati vyžadovalo od startujících značné úsilí.

Počasí naštěstí na rozdíl od minulých ročníků závodníkům přálo. Na startu se sešlo několik výborných duatlonistů, mezi nimi i jičínský zástupce Petr Soukup startující za novopacký triatlonový klub.

Vzhledem ke zkušenosti, kterou Soukup nasbíral v loňském ročníku, závod rozběhl s větším respektem a tempo postupně zvyšoval. I tak ale přiběhl do prvního depa na prvním místě dvacet sekund před Karlem Zadákem, za kterým za minutu dvacet přibíhali další favorité.

V cyklistické části se ukázal ve velmi dobrém světle favorit této disciplíny Karel Zadák, který nejen, že z počátku Petra Soukupa dojel, ale následně mu i odjel a do druhého depa dorazil neohroženě před ním, jel sám, s náskokem sedmi minut. „V závěrečném běhu se mi utíkalo dobře, naštěstí se mi vyhnuly křeče, ale Karel byl daleko a seběhnout ho se mi nepodařilo. Druhé místo jsem si s přehledem uhlídal. Velké poděkovaní patří Triexpertu, který mě na letošní sezónu vybavil časovkářským kolem Quintana Roo a propůjčil i závodní kola.

Kolo jelo super! Měl jsem nejrychlejší oba běhy, kolo jsem zajel se třetím časem. Trochu poladím a za dva týdny na IM Lanzarote věřím v kvalitní výsledek," sdělil čtenářům Petr Soukup.

Výsledky bez rozdílu všech kategorií: 1. Karel Zadák (Triexpert) – 3:48:53,19, 2. Petr Soukup (TJ Nová Paka) – 3:52:45,8, 3. David Jílek (Team Otrokovice) – 4:00:52,2.

Zdroj: Youtube

(po)