V rodišti Karla Jaromíra Erbena přijala skupinka nejen místních běžců výzvu, když se přesně v deset hodin postavila na miletínské náměstí, aby záhy zdolala trať dlouhou 7,2 km s převýšením 370 m a vyběhla na dominantu kraje, Zvičinu (671 m n.m.).

OKOLÍ MĚSTA
Trať provedla běžce několika nejkrásnějšími místy okolí Miletína. Proběhli nedaleko sochy Polednice, Miletínskými lázněmi, osadou Růžovka a zakončili svou pouť u kostelíka na Zvičině poblíž Raisovy turistické chaty. Dramatické boje o vítězství byste čekali zbytečně. Běželo se „silvestrovsky" na odhad času, a tak si každý před startem tipl svůj výsledný čas a podle rozdílu od toho reálného se nakonec určilo pořadí. Vítězem se tedy stal ten, který měl nejvíce štěstí a zároveň v jeho těle tikal nejlepší metronom.

Vladimír Berný to dokázal s rozdílem pouhých 21 vteřin. Na záda mu dýchala Ilona Sedláčková, kterou dělilo od přesného odhadu 30 vteřin. Oba běžci z Hradce Králové si v cíli pochvalovali krásné kulisy zimy, jež vykouzlila námraza mlhy. Škoda jen, že inverzní hrana byla o pár metrů výše a tak se běžci sluníčka jen těsně nedočkali, i když nebylo daleko a v odpoledních hodinách se na Zvičinu usmálo.

VYHLÁŠENÍ VÍTĚZŮ
To už ale probíhalo vyhlášení v teple Spolkového domu v Miletíně, kam téměř všichni zpět pohodově seběhli a měli tak v nohou necelých patnáct kilometrů. Aby uhradili tento výdej energie, tak se po vyhlášení většina sešla u dobrého jídla a pití nedaleko v Sousedském domě, kde mohla společně utratit vybrané dobrovolné startovné.

Celá akce proběhla hladce díky ochotě starosty města Miletín a členů skupiny Run4fun v čele s Tomášem Bretem, kterým patří dík za pomoc!    (mj)

Výsledková listina.Zdroj: Archiv pořadatele