HISTORIE SOUPEŘE
Klub byl založen v roce 1968 a jeho házenkáři se od té doby stali sedmnáctkrát mistrem své země, k tomu přidali třináct triumfů v izraelském poháru. Házenkáři izraelského týmu mají také zkušenosti z evropských pohárových soutěží včetně účasti v Champions league.

V domácím dresu chyběli zranění hráči Čurda, Šafář, Groh, Herzán, z dalších důvodů absentovali Kolc, Hlava a Kubík.

Fakta
HBC Ronal Jičín – Hapoel Rishon Lezion 20:21 (8:7). Sestava a branky HBC Ronal Jičín: Veverka, Machalický – Loskot 5, O. Šulc 3/2, Král, Krahulec, Šebek a Lepieš po 2, Rychna, Bareš, Miľko a Dědeček po 1, Vítek, Burda, P. Šulc, Drbohlav, Bíšek.


PRŮBĚH UTKÁNÍ
Úvod zápasu byl velmi rozpačitý. Hosté praktikovali vysunutou agresivní obranu 3-3, se kterou si Jičínští dlouhé minuty nevěděli rady. První gól domácích vstřelil až v desáté minutě Krahulec, jenž snižoval na 1:2.
V polovině prvního dějství svítil na ukazateli stav 2:4 a domácí mohli být za pouze dvoubrankové manko vděčni gólmanu Veverkovi, jenž pochytal velké množství šancí soupeře.

Ve druhé části první půle se házenkáři Jičína zvedli, v útoku hráli ve větším pohybu a dostávali se častěji do zakončení. Obrana domácích pracovala spolehlivě, ve skvělém výkonu pokračoval i gólman Veverka.
Čtyřgólová šňůra a vedení 6:4 tak bylo logickým vyústěním dění na palubovce. Do konce poločasu izraelští házenkáři stihli pouze upravit na 8:7.

Ve druhém dějství pokračovali Jičínští v poctivém bojovném výkonu a neustále drželi jedno až tříbrankové vedení. Oproti prvnímu dějství se dařilo rozehrávači Loskotovi, na pivotu byl hodně vidět Šebek. Na začátku poslední desetiminutovky vedli domácí 18:16, ovšem v závěru doplatili na neproměňování šancí.

Jičínští mimo jiné zahodili pět sedmimetrových hodů a to je nakonec stálo vítězství. Házenkáři izraelského celku chtěli skalp dalšího českého extraligového týmu, když v úterý výrazně přehráli rozdílem devíti branek pražskou Duklu.

To se jim díky obratu v posledních minutách také podařilo, nakonec vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem 20:21.    (hbc, re)