A bylo to prvenství velice důležité, neboť zde vloni prožil těžkou, jím nezaviněnou havárii, po níž se dlouhodobě léčil a přišel o možnost bojovat o evropský titul. Do závodu bylo převzato 104 jezdců v rámci ME, dalších dvacet pak v národní kategorii Maxi Tourisme. Fejfarovi se v divizi Touring Autocross podařilo vyhrát tréninky, dvě jízdy (do třetí už nemusel nastoupit) i finále a jako jediný český jezdec pátý závod ME vyhrál.

„Po určitých obavách se mi podařilo brzy prolomit psychický blok a zejména první jízda se mi povedla, což mi pro další průběh závodů velice pomohlo." Dva největší soupeři Samohýl s Výborným odjížděli o kousek vpředu, Fejfar najížděl před první zatáčkou po dlouhé rovince vnějškem, ale v samotné zatáčce se protáhl vnitřní stopou na první místo. Dalším krásným momentem byl start finálové jízdy, kdy se lužanský jezdec raketovým startem z levé strany dostal hned na vedoucí pozici, kterou udržel až do cíle.

„Děkuji celému týmu za skvělou přípravu auta, hodně poničeného na závodech v Nové Pace. Byl jsem dojatý aplausem diváků a gratulacemi od spousty lidí, kteří si pamatovali mojí loňskou havárii," přiblížil své pocity a atmosféru při vyhlašování šťastný jezdec. Stupně vítězů v divizi Touring Autocross zcela ovládli Češi.

V pořadatelsky velice pěkně připraveném závodě se v ostatních kategoriích českým zástupcům mnoho nevedlo. V divizi Super Buggy se do finálové desítky nepodařilo postoupit nikomu a nakonec bez medaile byli i domácí Francouzi. V Buggy 1600 jeli velmi dobře po celý víkend Petr Nikodém s Víťou Nosálkem, ale ve finále byli oba nuceni odstoupit ze slibných pozic předčasně pro technické závady. V Junior Buggy se nakonec prosadil na stupně vítězů pouze Adam Prokop.

Francouzské závody nabídly řadu zajímavých a dramatických okamžiků, naštěstí bez větších havárií. Pouze ta po souboji Anacleta a Stubbeho vypadala hrůzostrašně, ale německý jezdec vyvázl bez zdravotních následků. Václav Fejfar zaznamenal už třicáté sedmé vítězství v mistrovství Evropy, čímž se posunul na třetí místo historických tabulek před Jaroslava Hoška (36 vítězství) a začíná dýchat na záda Stubbemu (40 vítězství) a Röselovi (42 vítězství). 13. a 14. srpna přivítá evropské autokrosaře druhý český pořadatel v Přerově na trati v „údolí mamutů".

Pořadí mistrovství Evropy po pěti závodech: Junior Buggy: 1. Vaněk – 148 b. 2. Grencis – 138 3. Pähler – 113. Touring Autocross: 1. Fejfar 149 2. Výborný 149 3. Samohýl 121. Buggy 1600: 1. Tafani – 121 2. Laubach – 106 3. Nosálek – 106. Super Buggy: 1. Stubbe – 130 2. Grencis – 119 3. Bartelen – 113.    (pv, re)