Zajímavého klání se zúčastnilo třináct „odvážlivců", kteří si nejdříve vylosovali pořadí a číslo dráhy, kde ukázali své umění.

Co rozhodlo
Hrálo se podle pravidel kuželkářského sportu na 60 hodů sdružených za odborného dohledu Mirka Nálevky.
V první polovině soutěže přišla na řadu kvalifikace, ve které se blýskl Jiří Marek výborným výkonem 284 sražených „dřev". Snažili se ovšem i ostatní hráči, vždyť na postup do finále A bylo potřeba shodit 264 kuželek.

Po odehrání zápasů o pořadí na 5. až 12. místě přišlo úderem 16. hodiny konečně na řadu finále A. Vyvrcholení turnaje nabídlo početnému publiku hektickou podívanou korunovanou strhujícím závěrem vítěze Jindřicha Kulhánka mladšího, který nakonec srazil 284 kuželek.

Na druhém místě skončil Vít Gracík výkonem 263 sražených kuželek, třetí místo získal loňský vítěz Luboš Marek za 254 sražených kuželek. Na vítěze kvalifikace Jiřího Marka zbyla bramborová medaile. A ještě jeden poznatek. Opět se nikdo z bývalých vítězů neradoval z obhajoby, Hekťák má nového, již šestého, mistra.
Na závěr proběhlo v srdečné náladě slavnostní vyhlášení a předání cen, po kterém se hráči přesunuli k baru, kde se o ně vzorně postaral Roman Kneifl. Poděkování rovněž patří Jindřichu Kulhánkovi, který zajistil a přivezl výborné domácí uzené, na kterém si všichni pochutnali.

Letošní ročník Přeboru Hekťáku přinesl nového mistra, výborné výkony a především až okouzlující přátelskou atmosféru. Tak zase za rok. A hlavně, ať je podobných a hlavně zdařilých setkání co nejvíce.

Hekťák Hořice přeje všem spoluobčanům v novém roce 2014 hodně štěstí, zdraví a životní pohody.⋌(lm)