Pod hradem Bezděz odstartoval v neděli 17. května tradiční bikový závod na padesát kilometrů Author 50 Bezděz. Na rozdíl od loňských závodů letos závodníkům počasí přálo, a tak se nelze divit, že suchou trať dokončilo celkem 830 bikerů.

Favorit nezklamal

Vítězem se stal s náskokem jeden a půl minuty český elitní jezdec Martin Splítek (Nilfisk Alto Pro cycling), před druhým Tomášem Bergrem (Carla Kupkolo) a třetím Zdeňkem Hendrichem (Rohozec Amulet Team).

Packý biker závodící v týmu lidé&HORY Duratec Dan Polman dojel na celkovém sedmém místě, když se ve své kategorii 30-39 let postavil na druhý stupínek vítězů.

„Byl to rychlý závod s průměrem hodně přes 30 km/h. Bral jsem to také jako test před etapovým závodem dvojic GranitlandXtreme, který pojedeme společně s lomnickým Ondrou Mikule od pátku 22. do neděle 24. května v Rakousku. Ondra pod Bezdězem dojel pátý, já minutu a něco za ním sedmý.

Co se týče tempa, měli bychom být zase sehraní. Uvidíme, tam se ale jedou etapy přes pět hodin, takže to bude zase o něčem jiném než dnes pod Bezdězem," rozdělil se o své dojmy Dan Polman a hrdě dodal: „ Radost mi udělala i naše dvouletá Sára, která s úsměvem na rtech absolvovala svůj první závod na odrážedle."

Závěrečné výsledky: 1. Martin Splítek (Nilfisk Alto Pro cycling) 1:29:54,7, 2. Tomáš Bergr (Carla Kupkolo) 1:31:30,7, 3. (1. v kategorii 33-39 let) Zdeněk Hendrich (Rohozec Amulet Team) 1:38:42,2,… 5. Ondřej Mikule (Cyklotrenink.com) 1:33:22,4,… 7. (2. v kategorii 33-39 let) Daniel Polman (tým lidé&HORY Duratec) 1:33:51,5.

(po)