Tento štafetový běh, při kterém každé dvanáctičlenné družstvo zúčastněných absolvuje nonstop 350 km, startuje od pramene Vltavy a cíl je v Praze. Pro každého závodníka to znamená 3x10 km. Tohoto těžkého závodu se celkem zúčastnilo 176 týmů. Dopravu mezi stanovišti, stravu, nocleh si každý tým zajišťuje individuálně.

Jičínský běžec závodil za pražský tým HSH Suunto Service Point Team, který byl primárně složen z orientačních běžců, specialistů na silniční běhy. Petr Soukup zde byl jediným triatlonistou. Složení týmu řadilo Petrovu štafetu do TOP 10. Tento dlouhý závod v sobě skrývá nebezpečí, že jakákoliv chyba či zranění znamená značnou ztrátu. Od startu v sobotu 16. května se tým pohyboval na medailových pozicích, což jednotlivé štafetové běžce hnalo kupředu. Závod se dal díky GPS lokalizátoru, který fungoval jako štafetový kolík, sledovat on-line.

Bohužel ne vždy byly výsledky aktuální a přesné, takže závodníci se raději spoléhali na své stopky. Po nočních úsecích, které dost zamíchaly průběžným pořadím, vybíhal Petr Soukup pár minut po půlnoci ze Zátoňe do Českého Krumlova. S běžcem týmu Běžecké-kondiční-kempy.cz vybojovali přední pozice a průběžně se střídali ve vedení.

„Bohužel se nám po svém druhém úseku zranil kapitán a musel ze závodu odstoupit. Pravidla s touto variantou samozřejmě počítají a já jsem tak jako první běžec musel absolvovat o jeden úsek navíc. S maximálním vypětím všech sil, dvěma hodinami spánku a puchýři na nohou jsme nakonec doběhli do cíle s náskokem čtyř minut na druhý tým a stali se celkovými vítězi Vltava runu 2015. Zvládli jsme trať dlouhou 350 km v čase 23:55:10 a zaběhli historicky nejrychlejší čas," sdělil po závodě Petr Soukup a k závodu ještě dodal několik vět: „Závod byl perfektně zorganizován. Pro pořadatele rozhodně nebylo jednoduché označit tak dlouhou trať, ale značení bylo přehledné a dostačující. Počasí vyšlo na jedničku. Celkové prvenství bylo již třešničkou na dortu. Poznal jsem nové kamarády, obohatil své portfolio o další nezapomenutelné zážitky a užil si víkend pohybovou aktivitou. Jsem spokojený."

Poslednímu týmu nadělila štafeta Patra Soukupa třináct hodin rozdílu. (po)