Prezentace začíná 31. prosince v přízemí obecního úřadu Pecka od deseti hodin. První kategorie odstartuje z náměstí na Pecce v půl jedenácté dopoledne. Pro nejmenší je připravena trať 100 metrů, pro starší 500 metrů. Hlavní kategorie dorostenců, mužů, žen a veteránů vede na hrad Pecka a měří 1200 metrů. Všech šest ročníků poznalo v celkovém pořadí pouze jediného vítěze. Pokaždé zvítězil Jiří Čivrný z AC Semily, který je také držitelem absolutního traťového rekordu.

Vloni mezi ženami vyhrála orientační běžkyně Jana Škorpilová ze Sportcentra Jičín. Všichni běžci obdrží na slavnostním vyhlášení, které proběhne bezprostředně po doběhu poslední kategorie v budově obecního úřadu, diplom, vítězové pohár a první tři ve všech kategoriích ceny dle možností pořadatelů. Přijďte si zaběhat i v poslední den roku!

Hned druhý den 1. ledna se mohou vydat zájemci po třiadvacáté na turistický pochod na Krkonošskou vyhlídku. Vychází se rovněž z náměstí od čtrnácti hodin. Na vyhlídce je pro účastníky připraveno malé občerstvení, stejně jako po návratu v požární zbrojnici na Pecce. Navíc všichni obdrží upomínkový diplom.  Pavel Vydra