Velkou smůlu prožívá na začátku sezóny loňský Mistr Evropy divize Touring Autocross Václav Fejfar. K prvnímu závodu vůbec kvůli nedokončené technice neodjel, druhý závod zakončil v posledním kole finálové jízdy hrůzostrašnou havárií a ve třetím závodě se právě díky zmíněné havárii projevila závada na motoru a po tréninku odstoupil. Prolomí už konečně letošní neuvěřitelnou smůlu? Případné vítězství by bylo jeho čtyřicáté v kariéře v závodech ME.

Celkem zaslalo zájem o start sto devatenáct jezdců z osmnácti zemí. Feuillade, Anacleto, Stubbe, Bartoš, Albers, Grencis, Vaněk, Nikodém, Buddelmeyer, Laubach, Peters, Fejfar, Samohýl, Fučík a další určitě nabídnou dramatickou podívanou.

Zdá se to neuvěřitelné, ale příští rok se novopačtí pořadatelé chystají na „čtyřicátiny", které uplynou od prvního mezinárodního autokrosu v Nové Pace.
Oficiální program závodu začne už v pátek, kdy v patnáct hodin začnou přicházet jezdci k administrativním a poté k technickým přejímkám.

V sobotu od jedenácti hodin vyjedou první jezdci k měřeným tréninkům a v 15:45 začne první série rozjížděk. V neděli se začne závodit už v půl deváté ráno druhými kvalifikačními jízdami.

(pv)