Doposud byly odjety dva závody Mezinárodního mistrovství ČR v Hollabrunu a v Humpolci. Minulostí je i první závod mistrovství Evropy, a to v německém Seelowě. Ve Štikovské rokli se začne v sobotu o půl jedenácté prvním oficiálním tréninkem. Sobotní program vyvrcholí prvními rozjížďkami všech divizí od 15.30.

Velký počet jízd nabídne divákům nedělní program, který odstartuje už v osm hodin ráno druhými sériemi rozjížděk. Krátce před desátou hodinou začnou třetí série rozjížděk. Po nich se nejúspěšnější jezdci ve všech divizích seřadí na startovní rošty semifinálových jízd a vždy deset nejúspěšnějších se pak postaví na start finálových jízd, které určí vítěze i další pořadí. Slavnostní předání cen proběhne v prostoru startu ve třech blocích.

V Racer Buggy 160 je přihlášeno dvanáct mladých závodníků borců v čele s Martinem Nikodémem a Michaelem Koutným. Šestnáct účastníků je zatím v RB 125, například Lea Horniaková, Martin Kolomý jr. nebo Ladislav Hanák jr., který už vloni podával výborné výkony. Startovní listina RB 250 jčítá jedenáct jmen a mezi favority patří Starosta, Pytlounová, Sulek, Matějka i domácí Kristýna Svobodová. Nárůst jezdců v Racer buggy je díky cílevědomé práci střediska mládeže v Brně.

Ilustrační foto.
Parádní podívaná! Tradiční motocyklový závod bavil

Nejvíce přihlášek došlo organizátorům z Autoklubu Nová Paka od jezdců kategorie Kartcross. Mezi třiadvaceti přihlášenými jsou Doležal, Rezek, Roubíček, Havelka nebo Rakovec. Do divize D2, která je zařazena do šampionátu teprve druhým rokem, se přihlásilo devět jezdců a největší šance se přisuzují Josefu Bartošovi a Janu Šindelářovi. Daleko početnější bude startovní pole divize 6, kde odstartují mimo jiné Petr Šimurda, Tomáš Jánoš nebo Luděk Dúbravský. Společně budou závodit jezdci divize 5 a Touring Autocross. Uspět budou chtít mezi devítkou přihlášených Bret, Brožek, Fejfar, Zívr, Kužel. O čelo Junior Buggy budou zřejmě usilovat v osmičlenném poli Novotný, Pytloun a Švorc. V Buggy 1600 nechybí loňský mistr Evropy i ČR Petr Nikodém. Dale favorizovaní Vaněk a Nosálek. V královské divizi Super Buggy zaslalo přihlášku sedmnáct jezdců a jsou mezi nimi Jordák, Bartoš, Keřka, Kubíček, Hošek, Antony, Štětina a další.   (pv)