Město Lázně Bělohrad se v pátek 8. září stane centrem silniční cyklistiky v České republice. Ve 14.00 hodin totiž odstartuje z Malého náměstí první etapa cyklistického závodu East Bohemia Tour, který je zařazen do série Europe Tour mezinárodní cyklistické unie UCI.
V závodě, do kterého je přihlášeno více než 150 závodníků z mezinárodních Continental a ProContinental týmů, startují jezdci z České republiky, Polska, Německa, Rakouska, Nizozemska, Norska, Ázerbajdžánu, Španělska, Francie, Portugalska, Maďarska, Švýcarska, Slovinska, Ekvádoru, Austrálie, Kanady, Argentiny, Itálie, USA nebo Uzbekistánu.

Fanoušci cyklistiky letos v Lázních Bělohrad uvidí celou první etapu závodu East Bohemia Tour. Organizátoři pro jezdce i diváky připravili 15,5 km dlouhý okruh, který vede z Malého náměstí a po Lázeňské ulicí do Tetína a Vidoně. Zde závodníci odbočí do Červené Třemešné, odkud pokračují přes Dobeš a Lukavec do Černína, kde odbočí pod Byšičky a přes Dolní Novou Ves a Jiráskovo nábřeží se vrátí do prostoru startu a cíle na Malém náměstí. Tento okruh absolvují cyklisté jedenáctkrát, takže celá etapa měří 170 km. Během průjezdů startem se bude bojovat i o sprinterské prémie a v cíli etapy jsou závodníci očekáváni kolem 18.00 hodiny.

Organizátoři se těší, že tento cyklistický podnik, který patří na domácí scéně k největším, přiláká spoustu diváků a zároveň prosí obyvatele města i okolních obcí o shovívavost, jelikož v průběhu závodu bude okruh jednosměrně uzavřen. Cyklisté se už ve čtvrtek v podvečer představí na kritériu v centru Hradce Králové a celý podnik vyvrcholí poslední etapou v sobotu 9. září v Orlických horách se startem a cílem v Opočně.